Karaböcü 2 Partinin Göz Bebeği

 



Herkese Merhabalar,

 

Bugün size Karaböcü 2 Partinin Gözbebeği kitabını öneriyorum. Kaç kere okuyorum artık , okuya okuya doyamıyorum. İlk önce Karaböcü kim onu anlatayım.Karaböcü bir kedi ama farklı hayvanlara dönüşebilen bir kedi. Simsiyah uzun tüyleri olan, yeşil fındık gözlü tatlı bir kedi. Diğer önemli karakter ise Nisan. Nisan Karaböcü’yü sokakta buldu. Sokaktan alıp annesinden gizlice  eve götürdü. Nisan Karaböcü’ye duş aldırırken Karaböcü’nün sıradışı özelliklerinin olduğunu farketmişti. Kulağını kaşımak için banyoda Karaböcü maymuna dönüşmüştü. Sonra Onu yıkayınca eski haline gelmişti.  Tanışmaları bu şekilde olmuştu. Asıl macera ise okulda başladı. Nisan okulda Yalvaç ailesini anlatıyordu. Yani kendi ailesini. Üstelik fotoğrafları da vardı.  Annesi ve dedesine gittiği fotoğrafı, Karaböcü ve Nisan’ın fotoğrafı, komşusu Münevver Teyze ve kedisinin fotoğrafı ve Yalvaç ailesinin fotoğrafı. İlk önce bu fotoğraflar öğrencilerin hiç dikkatini çekmemişti. Ama sıra  Karaböcü’ye sıra gelince öğrenciler kulak kesilip Nisan’ı dinlemişlerdi. Öğretmen Karaböcü’nün farklı hayvanlara dönüştüğüne inanmamış. Öğretmeni Nisan’ın sözünü kesmiş. Ama Nisan olabildiğince çabalamış. Öğretmeni ödevi eğlenceye çevirdiğini zannetmiş. Aslında o bir gerçek. Öğrenciler can kulağıyla dinlemiş ve tüm öğrenciler Nisan’ın evine gelmek istemiş. Nisan da kendisine doğum günü partisi yapılmadığı için zaten küplere binmiş haldeymiş. Aklına bir fikir gelmiş. Kendisine sahte bi doğum günü partisi düzenlemiş. Bu sürede Karaböcüyle hiç ilgilenmemiş.  Karaböcü Nisana küsmüş ama Nisan bunun farkında bile değilmiş. Nisan Karaböcü’ nün diğer hayvanlara dönüşmesini istemiş fakat Karaböcü dönüşmemiş. Farklı hayvanlara dönüşmek zaten karaböcülükmüş.Nisana adını bu yüzden Karaböcü koymuş. Kar çünkü her yeri kara. Nisan bir davetiye hazırlamış ve tüm sınıfa vermiş ama ne yazık ki bazıları gelemiyormuş.Annesi temizlik yaparken Nisan kapıyı çalmış annesi kapıyı açmış.Nisan eve gelince arkadaşların istediklerini söylemiş: kurabiye,mozaik pasta , çikolatalı puding,meyveli yoğurt ve cips.Annesi ama kızım benim düşündüğüm yemek listesi daha çok-Nisan,zaten yanlızca 11 kişi geliyor yani hazırlamak o kadar da zor olmayacak.olmayacak mı? Diye yineledi annesi.Şekerden oluşan menü olmaz-ama cips tuzlu itirazlarını duymazdan gelmiş yarın doğum günüymüş(sahte doğum günü)

 

  Nisan’ın doğum günü partisinde pasta saatinden sonra Korkut Nisan’ın odasını dağıtmaya çalışmış. Sonra da  Karaböcü’yü korkutma üzerine bir oyun düşünmüş.  Ama Karaböcü bu youn sırasında leopara dönüşüp Korkut’u korkutmuş. Hakan ve Buket de O’nu izliyorlarmış.  Karaböcü Nisan’ı partide hiç dinlemiyormuş. Nisan geldiğinde hep uyuyormuş çünkü O’na küsmüş. Akşamleyin İlhan Bey gelmeden önce tüm doğum günü partisine gelenler gitmiş. Sonra Nisan’ın babası İlhan Bey gelmiş ve Nisan’a Karaböcü’nün onunla küs olduğunu söylemiş.  Nisan da yan gözle Karaböcü’ye bakmış ve ama benim çok işim vardı demiş. Olabilir demiş İlhan Bey belki bugün partide Karaböcü’nün de çok işi vardı. Nisan Karaböcü’nün mamasını verip, suyunu tazeleyince aralarındaki buzlar eriyip gitmiş. O gece yatarken Nisan Karaböcüden bir pandaya dönüşmesini rica etmiş. Yatağına yatıp panda Karaböcü’ye sarılmış ve gelecek yıl doğum gününde neler yapacağını düşleyerek uyumuş.

 Kitabın fotoğrafı 🠋

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Bu güzel yorumların sayesinde Kayaya kitap aramak konusunda hiç zorlanmıyoruz onurcum çok teşekkür ederiz.
Kitapkurdu dedi ki…
Uzun zamandır tanıtım yazınızı beklemekteyim. Çok eğlenceli bir kitapla daha tanışmış olduk. Çok teşekkürler. Kaleminize sağlık. Sabırsızlıkla diğer kitap tanıtımlarınızı da bekliyoruz.
Ayşegül Üstünsoy dedi ki…
Çok güzel bir tanıtım çok güzel bir öneri olmuş harikasın Onurcum💕sabırsızla diğer önerilerini bekliyordu....
Ayşegül Üstünsoy dedi ki…
Çok güzel bir tanıtım çok güzel bir öneri olmuş harikasın Onurcum💕sabırsızla diğer önerilerini bekliyorum...
Sena Tekinay dedi ki…
Onurcum sayende kitaplar hakkında ön bilgi ediniyor, kolayca seçim yapabiliyoruz. Faydalı yazıların için teşekkür ediyor, devamını bekliyorum :)
Adsız dedi ki…
Onurcum ağzına sağlık. Ne güzel, kitap okuma ve yorumlamaya devam etmen 👏👏
Adsız dedi ki…
6 yaşındaki oğlumun okuması için harika kitap tavsiyeleri ve yorumları var. Çok teşekkürler başarılar.
aslı taşcı dedi ki…
Onurcum ne kadar ilgi çekici bir konusu var gerçekten. Senin yorumun da harika olmuş, merak uyandırıyor. Bu güzel yorumlarına devam etmeni dilerim.
Lütfiye Cesur dedi ki…
Onurcum her yeni anlatımın bir önceki anlatımının önüne geçiyor. Resmen kendini her yeni kitap anlatımında bir üst noktaya taşıyorsun. Tebrik ediyorum seni bu muhteşem kitap yorumlarına mutlaka devam etmelisin. Merakla bekliyorum yeni kitap yorumunu.
Sevgiler,
Onur Öztürk dedi ki…
kitapların dostu güncellendi !
Onur Öztürk dedi ki…
YENİ BLOG AÇILDI ! https://onurdanhikayeler.blogspot.com/
Onur Öztürk dedi ki…
Yeni blog açıldı ! https://onurdanhikayeler.blogspot.com